Президент подякував українцям Португалії за підтримку реформ на батьківщині

Президент подякував українцям Португалії за підтримку реформ на батьківщині

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з українською громадою Португалії розповів про низку важливих реформ, проведених за останні три роки в Україні, та подякував за солідарність з Україною.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми зробимо все, щоб великий український народ повернувся назад до своєї європейської родини. Ми будемо в ЄС і будемо в НАТО. Ми переможемо, бо з нами правда і з нами Бог», - сказав Порошенко.

Він також підкреслив: «Україна стала незалежнішою. Україна стала міцнішою. Україна стала більш європейсько орієнтованою. В Україні з’явилося громадянське суспільство, в Україні з’явився волонтерський рух і ми провели абсолютно безпрецедентну програму реформ».

Читайте також: Порошенко подякував українцям у Португалії за допомогу бійцям АТО

Президент подякував тим, хто підтримував українське військо в різні часи. «Тим з вас, хто був волонтером, хто допомагав армії, хто намагався робити кроки для того, щоб відправити, підтримати або прийняти поранених військовослужбовців для того, щоб надати їм допомогу в реабілітації. Для нас це було дуже важливо і я, як Президент, хочу подякувати кожному з вас за цю абсолютно важливу допомогу», - сказав він.

Глава держави також відзначив активну роль української громади в ухваленні рішення португальського парламенту щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. «Це було стратегічне рішення, яке допомогло нам розповсюджувати це визнання по усьому світу», - наголосив Президент.

Він поділився враженнями від сьогоднішніх зустрічей з керівництвом Португалії та констатував: наші країни є дуже близькі. Він запевнив, що португальці завжди можуть розраховувати на українців.

За його словами, на Cамітах Україна-ЄС та Східного партнерства українська сторона поставила амбітні завдання, зокрема забезпечити митний та цифровий союз, єдиний авіаційний простір.

«Сьогодні ми чітко поставили питання, щоб було пряме авіасполучення, бажано лоукост, між Лісабоном і Києвом. І щоб ми підвищили рівень соціального захисту українців, які працюють в Португалії», - розповів глава держави. Він наголосив, що українці, які працюють в Португалії, повинні мати рівні права з португальцями. Глава держави запевнив, що українська влада робить для цього все можливе.

Він повідомив, що вже розроблена урядова програма щодо зміцнення зв’язків із закордонними українцями, було значно збільшено фінансування Міністерства закордонних справ задля підвищення ефективності роботи.

Під час зустрічі Президент також вручив високі державні нагороди за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України та плідну громадську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-