У Стразбурзі відзначили День Святого Миколая

У Стразбурзі відзначили День Святого Миколая

Фото
Укрінформ
У Стразбурзі в неділю українська громада відзначила День Святого Миколая виставою за твором Івана Франка "Лис Микита" та святковим концертом, у яких брали участь вихованці Української школи.

Також на свято завітав сам Святий Миколай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Святкувати День Святого Миколая стало дуже хорошою традицією. Коли ми передавали листи Святому Миколаю від наших діток в українській школі, то нарахували майже 60 вихованців, що вдвічі чи навіть втричі більше від того часу, як школа була заснована 8 років тому", - повідомила директор Української школи у Страсбурзі Ольга Вавринчук.

За її словами, театральну виставу вихованці школи ставлять другий рік.

"Другий рік поспіль ставимо до Дня Святого Миколая справжню театральну виставу. Цього року за однойменним твором Івана Франка "Лис Микита", який він написав для своїх дітей. Перевидавався чотири рази за життя автора, що було своєрідним рекордом", - розповіла Вавринчук.

Українська школа у Страсбурзі діє у приміщенні Постійного представництва України при Раді Європи.

"Це був дуже крутий і цікавий рік. Бажаю, щоб наступний був не менш крутим і не менш цікавим, щасливим для всіх. Надзвичайно щасливий, що у нас працює українська школа, що є люди, які займаються там, організовують її роботу з натхненням. За це щиро дякую. Школа все більше "окупує" приміщення постпредства і це єдиний вид окупації, якому я щиро радію", - привітав присутніх Постійний Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Заняття в цій школі проходять двічі на тиждень. Окрім вивчення української мови, історії України, традицій та звичаїв, діти займаються образотворчим мистецтвом та хореографією.

Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-