Віталій Кличко став першим українцем у Міжнародному залі боксерської слави

Віталій Кличко став першим українцем у Міжнародному залі боксерської слави

Укрінформ
Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко офіційно став першим українським членом Міжнародного залу боксерської слави. 

Про історичну для українського боксу подію повідомив ESPN

У категорії «Сучасні боксери» (ті, хто провели останній бій не раніше 1989 року) спочатку було 32 прізвища. З них шляхом голосування визначили всього трьох нових членів Залу слави - крім Кличка-старшого, це Ерік Моралес і Вінкі Райт. Тріо провело свої останні поєдинки в 2012 році.

Офіційна церемонія відбудеться наступного літа.

Віталій Кличко вперше став чемпіоном світу в червні 1999 року після перемоги над Хербі Хайдом. Другий чемпіонський титул українець завоював через п'ять років - у квітні 2004 року Кличко технічним нокаутом зупинив Коррі Сандерса і завоював титул WBC. До завершення кар'єри нинішній мер Києва 11 раз захищав цей пояс.

Другим українцем в Міжнародному залі боксерської слави може стати Володимир Кличко, але його поява серед легенд професійного боксу відбудеться не раніше 2022 року.

Нагадаємо, Міжнародний зал боксерської слави базується в Канастоті (Нью-Йорк). За останні роки його членами стали Леннокс Льюїс, Майк Тайсон, Костя Цзю, Артуро Гатті, Оскар де ла Хойя, Джо Кальзаге, Ріддік Боу, Фелікс Тринідад, Хуліо Сезар Чавес, Евандер Холіфілд та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-