Український стартап унікальних еко-будинків отримав визнання у США

Український стартап унікальних еко-будинків отримав визнання у США

Укрінформ
Український стартап PassivDom, що створює автономні модульні будинки за допомогою 3D-принтера, отримав більше 8 тисяч попередніх замовлень у США. 

Засновник компанії Максим Гербут родом із Маріуполя, але зараз більшу частину часу мешкає в США, повідомляє сайт Uprom.info. 

"Після ряду публікацій в американських ЗМІ, на сайті компанії в день було по 200 реєстрацій бажаючих придбати такі будинки. На сьогодні налічується понад 8000 заявок. У січні перших 100 чоловік житимуть в таких будинках – вони отримають знижку на їх покупку і стануть тест-драйверами", - йдеться у повідомленні.

Також з нового року запрацює виробництво цих будинків в місті Ріно штат Невада (там же розміщений завод Tesla Motors з виробництва акумуляторів).

"Розуміння того, з чого друкувати будинок, прийшло далеко не відразу. В ході експерименту взяли карбон, склопластик, скловолокно, поліуретан, пінне скло та інші матеріали. В результаті вийшов досить міцний композитний матеріал", – розповідає Максим. 

PassivDom – це єдина цілісна конструкція, надрукована на 3D-принтері без швів і склеювання. Він відрізняється високою міцністю і зовсім не потребує фундаменту – для його установки не потрібна спеціальна ділянка для забудови. Будинок можна встановити будь-де чи перевозити з місця на місце.

Їх особливість - вкрай низькі тепловтрати. Будинок з товщиною стін в 20 см здатен зберігати таку ж кількість тепла, як і цегельний зі стінами завтовшки 7 м. Тому для обігріву чи охолодження автономної будівлі вистачить електроенергії, виробленої сонячними панелями на даху.

Слід зазначити, що Максим Гербут має намір створити найтепліший у світі будинок і прагне увійти до Книги рекордів Гіннеса. Для цього вже відправили заявку з усією технічною документацією. Крім цього, українець увійшов до рейтингу інноваторів Центральної та Східної Європи за версією Google і Financial Times.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-