Канада має зосередитися на потребах кримських татар - парламентський звіт

Канада має зосередитися на потребах кримських татар - парламентський звіт

Укрінформ
Канада має зосередити програми своєї допомоги Україні на потребах вимушених переселенців та кримських татар.

Про це йдеться у підготовленому постійним комітетом із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади звіті «Посилення позиції Канади у Східній Європі та Центральній Азії», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряд Канади повинен і надалі упевнюватися, що канадська міжнародна допомога Україні йде на користь найбільш уразливим верствам населення, особливо корінним кримським татарам й тим, хто був вимушений переселятися через збройний конфлікт у східній Україні та незаконну анексію Криму», - рекомендується у документі.

Канадські депутати також наголосили на важливості допомоги Україні та іншим державам регіону у боротьбі із корупцією. «Уряд Канади має спільно із канадською бізнес-спільнотою передавати чиновникам, громадянському суспільству й підприємцям усіх країн, які зазнали негативного впливу радянської окупації та контролю, кращі підходи до боротьби із корупцією як у державній, так і приватній сферах», - наголошують народні обранці.

Іншими аспектами, на яких має зосереджуватися міжнародна підтримка Канади у регіоні, має стати укріплення демократичних цінностей, хорошого урядування, представницької демократії, верховенства права та інклюзивності.

Читайте також: Парубій хоче розглядати проект реінтеграції Донбасу "у спокійній атмосфері"

Зазначимо, що звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до Польщі, Латвії, України та Казахстану на початку цього року, а також їхніх особистих зустрічей із різними експертами в Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-