Українець отримав німецько-французьку премію

Українець отримав німецько-французьку премію

Укрінформ
Лауреатами німецько-французької премії з прав людини та верховенства права цьогоріч стали 15 осіб, серед яких - українець Павло Лисянський.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Присудженням німецько-французької премії з прав людини та верховенства права в цьому році 15 особистостям зі всього світу обидві наші країни повинні послати чіткий сигнал універсальності прав людини», - йдеться в спільній заяві міністрів закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля і Франції Іва ле Дріана.

Дипломати підкреслили, що шанують і підтримують правозахисників, які борються за захист і заохочення прав людини, по всьому світу.

Лауреатами премії 2017 року стали українець Павло Лисянський (керівник «Східної правозахисної групи»), громадяни Бангладеш, Беніну, Болівії, Венесуели, Єгипту, Кувейту, КЮР Македонія, Непалу, Нігерії, Росії, Туреччини, Філіппін, Шрі-Ланки, Еквадору.

Премія присвячена Дню прав людини, який відзначається 10 грудня.

МЗС ФРН і Франції вважають за потрібне відзначити та підтримати особистостей, які служать справі захисту прав людини у своїх країнах і на міжнародному рівні або просувають ініціативи щодо заохочення верховенства права. Лауреатам премії будуть вручені в їхніх країнах послами Німеччини і Франції в цих державах.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-