Активісти Риги провели акцію на підтримку політв’язня Кольченка

Активісти Риги провели акцію на підтримку політв’язня Кольченка

Фото, відео
Укрінформ
У неділю в міжнародному аеропорту Риги пройшла акція "Марне чекання" на честь дня народження українського політв’язня Олександра Кольченка за участю активістів з числа латвійських друзів України та української діаспори. 

Учасники акції стояли в зоні зустрічі пасажирів різних авіарейсів до Риги та тримали кілька десятків плакатів та світлин українських політв’язнів у Росії, зокрема Олександра Кольченка. Участь у заході, що тривала півтори години, взяли приблизно десять осіб. Особливо жваво проходила зустріч рейсів із Москви, Петербурга та Мінська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також аналогічні акції пройшли в аеропортах Києва, Одеси, Львова, Праги, Бухареста, Гельсінкі, Варшави, Астани. Загалом, за даними активістів, нині у в’язницях Росії знаходяться близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами. 

Читайте також: У Києві до дня народження Кольченка відбулася акція "Марне чекання"

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка до 20 та 10 років колонії суворого режиму відповідно за сфальсифікованою справою про підготовку терактів у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-