Українці Лівану передали в зону АТО портативний апарат ультразвукової діагностики

Українці Лівану передали в зону АТО портативний апарат ультразвукової діагностики

Фото
Укрінформ
Українська громада та Посольство України в Лівані придбали та передали на передову АТО мобільний апарат ультразвукової діагностики, який дозволяє визначити місце пошкодження артерій.

Про це повідомляє офіційний сайт Посольства України в Лівані.

"5 листопада у приміщенні 65-ого мобільного військового шпиталю у м. Часів Яр (Бахмутський район, Донецька обл. - ред.) Надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані передав медикам АТО бездротовий мобільний прилад ультразвукової діагностики, який українська громада в Лівані та Посольство України в Лівані придбали для діагностування поранених бійців безпосередньо на передовій", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, військовий хірург, підполковник Владислав Яцун подякував Послу та українцям Лівану за цей дуже необхідний для швидкого реагування апарат, який є новітньою розробкою для військової медицини.

На зустрічі також був присутній начальник військогово шпиталю Пилипенко Павло.

Заначається, що пристрій маленький, але дорогий і важливий, за допомогою простого смартфону, без дротів та необхідності електричного живлення його можна брати на місце боїв чи обстрілу.

Як відомо, українська громада не вперше передає благодійну допомогу. Збір коштів та речей відбувається постійно: у Посольстві України наповнюється скринька для воїнів АТО та сімей загиблих бійців, на передову передаються кошти для лікування поранених, теплі речі, ліки, продукти, а також малюнки маленьких ліванських українців.

Особливим попитом серед українських десантників на передовій користуються так звані арафатки та ліванська кава.

Нагадаємо, Посол України у Лівані Ігор Осташ нещодавно відвідав військовий госпіталь в Ірпені та передав кошти для реабілітації пораненому військовому кухарю Олі Тарасевич, яка втратила ногу після ворожого обстрілу.

Фото опубліковане на Фейсбук-сторінці Посольства України в Лівані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-