Ризький театр представив прем’єру за п'єсою Франка

Ризький театр представив прем’єру за п'єсою Франка

Фото
Укрінформ
Днями в Ризі у Домі єврейських громад Латвії з успіхом пройшла прем’єра Ризького народного театру за п'єсою Івана Франка "Украдене щастя". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постановка вистави в народному театрі - процес довгий і тернистий. Люди після роботи, кожен зі своїми турботами, на які не можна не зважати. "Украдене щастя", мабуть, далося найважче. Глибока психологічна драма на п’ять дій, які відбуваються 1870 року на Галичині була для мене чистим аркушем. Галицькі говірка, колорит, костюм (плюс костюм жандарма), своєрідна дивовижна музика цього краю - все це зводило мене з розуму і вдень, і вночі. (Сама я родом з Полісся)", - поділилася постановник п'єси Марія Семенова.

За її словами, вона підібрала людей з тих країв, консультувалася з ними, а також "обклалася книжками, альбомами, додала інтернет і… вісім місяців пошуку та виснажливої роботи". Як підсумок - глядачі відзначили надзвичайну достовірність, народність атмосфери вистави.

У спектаклі було троє дебютантів, в тому числі виконавець однієї з трьох головних ролей - Володимир Боблік (Микола Задорожний). Роль Анни Задорожної виконала призер Міжнародного конкурсу ім. Марії Заньковецької Оксана Січко, жандарма Михайла Гурмана - Людвіг Брамберг.

На виставі був анлшаг – вщерть заповнена зала. Глядачі тепло привітали Ризький народний театр та його керівника Марію Семенову з чудовою виставою.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-