Роль діаспори у державному будівництві треба збільшувати – Грод

Роль діаспори у державному будівництві треба збільшувати – Грод

Укрінформ
Необхідно прибирати бар’єри, що заважають представникам української діаспори брати участь у державному будівництві України.

Про це під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом сказав президент Конгресу українців Канади (КУК) Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо говорити діаспорі, що вона має обов’язок бути державними творцями в Україні ... і може відчувати за це свою відповідальність. Тому ми повинні стратегічно дивитися на те, які бар’єри перешкоджають більш активній участі діаспори в українському суспільстві, і працювати над їх ліквідацією», - сказав Грод.

За його словами, останнім часом стосунки українців в Україні та за кордоном змінилися на краще. «Я вже бачу значні зміни у тому, як діаспора дивиться на Україну і як українці з України дивляться на діаспору. Ми нарешті починаємо мислити категоріями єдиного великого українського народу. Коли це відчуття вдасться укріпити, то ми, діаспора, не лише почуватимемо себе в Україні вдома, але й розумітимемо, що від нас залежить майбутнє країни», - наголосив президент КУКу.

Читайте також: Кожна інвестиція в Україну має бути успішною – Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Гройсман перебуває із кількаденним візитом у Канаді, де у нього заплановані численні зустрічі з керівництвом держави, громадою та бізнес-колами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-