У Туреччині відбудуться урочистості з нагоди створення української громади

У Туреччині відбудуться урочистості з нагоди створення української громади

Анонс
Укрінформ
9 листопада в турецькому місті Самсун відбудуться урочисті заходи, приурочені до відкриття "Чорноморської асоціації українців". 

Про це повідомила голова Чорноморської асоціації українців Людмила Шимко у Фейсбуці.

"Друзі, ласкаво запрошуємо вас на урочисте відкриття Чорноморської асоціації українців в Самсуні, яке відбудеться 9 листопада о 18.30 годині Atakum Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi", - написала вона. 

Також Шимко попросила гостей заходу взяти речі з українською атрибутикою: прапорці, квіти, синьо-жовті хустки на шию, повітряні кульки.

Нагадаємо, 9 жовтня цього року в турецькому місті Самсун було зареєстровано громадську організацію "Чорноморська асоціація українців/Karadeniz Ukraynanilar Dernegi", яка стала шостою офіційно зареєстрованою організацією українців в Туреччині. 

Як відомо, в цій країні успішно діють осередки українських громад в таких містах, як Анталія – Товариство "Українська родина" (Ukrayna Ailesi Derneği), Анкара – "Українська спілка" (Ukrayna Derneği), Стамбул – "Товариство української культури" (Ukrayna Kültür Derneği) та "Українське товариство солідарності" (Ukrayna Dayanışma Derneği), Мугла/Мармаріс – "Товариство української культури та солідарності" (Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği).

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-