Швейцарія виділила Україні $150 тисяч гуманітарної допомоги

Швейцарія виділила Україні $150 тисяч гуманітарної допомоги

Укрінформ
Уряд Швейцарії направив гуманітарну допомогу на схід України загальною вартістю 150 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ).

"В рамках 7-ї гуманітарної місії 18 жовтня 2017 року Відділом гуманітарної допомоги Швейцарської агенції розвитку та співробітництва за координації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України доправлено черговий гуманітарний вантаж на загальну суму 150 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлили у міністерстві, зокрема було доставлено повний комплект медичного обладнання та необхідних витратних матеріалів (реагентів) в протитуберкульозний диспансер м.Луганськ.

Оскільки спалахи захворювання на туберкульоз та ризики його розповсюдження серед українців є актуальною проблемою, потрібно належне обладняння, яке дозволить забезпечити якісне дослідження аналізів та швидку діагностику.

"Нове обладнання скоротить діагностування хвороби від 2-х тижнів до 2-днів, що дозволить запобігти поширенню захворювання на полірезистентний туберкульоз в регіоні та за його межами", - додали у міністерстві.

Варто відзначити. що у співпраці з МТОТ уряд Швейцарії впродовж 2016-2017 року направив 720 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 1,45 млн. доларів та 1 635 тонн хімічних реагентів для очистки води, медичне обладнання, лабораторію для раннього виявлення збудників туберкульозу, а також апарат для визначення Вірусу грипу А та Вірусу грипу В на суму 1,48 швейцарських франків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-