Українська діаспора нагородила командувача Сухопутних військ Канади

Українська діаспора нагородила командувача Сухопутних військ Канади

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ Канади генерал-лейтенант Пол (Павло) Винник був відзначений за свій внесок у розбудову української громади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, генерал-лейтенант Винник став лауреатом Гетьманської премії, яку щорічно вручає Конгрес українців Канади у провінції Альберта.

Цією нагородою з 1998 року вшановують вихідців із Альберти, які доклали значних зусиль до зміцнення української громади в цій провінції.

Читайте також: Канадській армії є чого повчитися в Україні – канадський генерал

«Для мене честь отримати цю нагороду від української громади Альберти», - написав із цього приводу генерал-майор Винник на своїй сторінці у мережі Твітер.

Нагадаємо: призначення на початку минулого року Пола Винника командувачем Сухопутних військ Канади стало найвищим досягненням українських канадців у цьому виді військ. Водночас щонайменше три члени української громади отримували найстарше генеральське звання у канадських ВПС.

Раніше Павло Винник очолював воєнну розвідку Канади. За освітою він – військовий інженер, служить у ЗС Канади із 1981 року. У 2009 брав участь у війні в Афганістані в складі Багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони та національної армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-