Уперше в Ізраїлі пройде фестиваль української пісні

Уперше в Ізраїлі пройде фестиваль української пісні

Анонс
Укрінформ
З 16 по 21 грудня в Ізраїлі вперше відбудеться міжнародний фестиваль-конкурс української пісні. 

Про це повідомляє Global Ukraine News.

"У конкурсі оголошено дві номінації: естрадний і академічний вокал. Брати участь у заході можуть професійні або самодіяльні колективи та солісти віком від восьми років. Всі учасники будуть розділені на вікові категорії: дитяча, юнацька і доросла. Дорослі виконавці, що мають досвід сценічних виступів, представлені в окремій категорії "Професіонали", - йдеться у повідомленні.

У конкурсній програмі необхідно виконати два твори, один з яких повинен бути українською мовою: українською народною піснею, романсом чи арією, або естрадною піснею українських композиторів.

У складі журі - педагоги Єрусалимської академії, представники українського радіо, відомі ізраїльські та українські виконавці, зокрема, Фелікс Лівшиць, Елла Пассіка, Костянтин Ріттель-Кобилянський та інші.

Всі виконавці отримають дипломи та медалі учасника фестивалю – конкурсу. Переможці будуть відзначені грамотами Посольства України та особливими призами – поїздка до України, а учасників з-за кордону – запрошення на фестиваль в Ейлаті.

У свою чергу, володарі призових премій серед професіоналів отримають пропозицію взяти участь в концертних програмах Ізраїльського фольклорного театру.

Зазначається, що конкурсом зацікавлені багато ізраїльських педагогів вокалу та керівники вокальних студій. Заявки на участь подали не тільки вихідці з України, а й зарубіжні та івритомовні виконавці.

Гала-концерт переможців конкурсу проходитиме в день відкриття VII Міжнародного фестивалю української культури в Ізраїлі, який в цьому році відбуватиметься за підтримки Міністерства абсорбції Ізраїлю та Посольства України в Державі Ізраїль. Молоді виконавці зможуть виступити на одній сцені з членами журі та відомими українськими артистами, гостями фестивалю.

Метою заходу є популяризація української музичної культури в Ізраїлі, виявлення та підтримка молодих талановитих виконавців, зміцнення дружніх культурних зв’язків між Ізраїлем та Україною.

Організатор конкурсу – Ізраїльський фольклорний театр при підтримці Посольства України в Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-