В Туреччині з’явилася ще одна українська громада

В Туреччині з’явилася ще одна українська громада

Укрінформ
В турецькому місті Самсун з’явилася ще один осередок української громади - "Чорноморська асоціація українців".

Про це на сторінці спілки у Фейсбуці повідомила одна із її засновниць Ніна Шеховцова.

"9 жовтня 2017 року в м. Самсуні було зареєстровано громадську організацію "Чорноморська асоціація українців/Karadeniz Ukraynanilar Dernegi", - написала вона.

При цьому активістка запросила до новоствореної асоціації як українців, так і турків.

"В члени організації приймаються українці, які мешкають в містах провінції Самсун: Бафра, Чаршамба, Везиркепрю, Терме, Хавза, Алачам, Ондокузмайис, Кавак, Айваджик, Салипазари, Асарджик, Йакакент, на підставі заяви - анкети. Також, приймаються і громадяни Туреччини", - зазначила українка. 

Крім цього вона повідомила, що наразі "Чорноморська асоціація українців" готується до урочистого відкриття з великою культурною програмою, яка запланована на початок листопада. 

Також було представлено емблему новоствореної організації, яка символізує поєднання української та турецької культур.

Як зазначають засновники, це товариство має всі шанси стати центом об’єднання українців, які живуть в Чорноморському регіоні Туреччини, з метою збереження української мови та культури.

Слід відзначити, що "Чорноморська асоціація українців" стала шостою офіційно зареєстрованою організацією українців в Туреччині. Як відомо, в цій країні успішно діють осередки українських громад в таких містах, як Анталія – Товариство "Українська родина" (Ukrayna Ailesi Derneği), Анкара – "Українська спілка" (Ukrayna Derneği), Стамбул – "Товариство української культури" (Ukrayna Kültür Derneği) та "Українське товариство солідарності" (Ukrayna Dayanışma Derneği), Мугла/Мармаріс – "Товариство української культури та солідарності" (Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-