Сьогодні в Ризі відкривається фестиваль українського кіно

Сьогодні в Ризі відкривається фестиваль українського кіно

Афіша
Укрінформ
Вперше у столиці Латвії 13-15 жовтня пройдуть Дні українського кіно, на якому фільми глядачам представлятимуть українські кінематографісти.

Перед відкриттям відбудеться латвійсько-український круглий стіл про проблеми кіно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У рамках фестивалю, що відкриється о 18:00 в історичному ризькому кінотеатрі "Splendid Palace" буде представлено шість фільмів, чотири з яких створені впродовж останніх двох років. Вхід на усі перегляди вільний.

Напередодні відкриття пройде "круглий стіл" латвійських і українських кінематографістів за участю зацікавлених представників громадськості та української діаспори. Серед представлених тем:

- Досвід співпраці в галузі кіновиробництва;

- Можливі напрямки співпраці в перспективі. Податкові пільги закордонним кінознімальним групам в Латвії;

- Латвія і Україна як взаємні ринки для кінопрокату.

Українську сторону представлятимуть відомі кінематографісти на чолі з головою Державної агенції України з питань кіно Філіпом Іллєнком. Також будуть кінорежисер Сергій Буковський; актриса театру і кіно Римма Зюбіна; продюсер, член Української кіноакадемії Андрій Суярко; продюсер Генадій Кофман. 

В перший день фестивалю покажуть кращий український документальний фільм року "Головна роль" Сергія Буковського (18:00), "Білий птах з чорною ознакою" Юрія Іллєнка (20:00). 14 вересня - "Побачення на Чумацькому Шляху" Яніса Стрейча (18:00), "Вагрич та чорний квадрат" Андрія Загданського (20:00). В останній день - "Червоний" Зази Буадзе (18:00) та "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка (20:00). 

Проект Дні українського кіно в Ризі організовано у співпраці установ двох країн – Ризької Думи, Державного агентства України з питань кіно та комунального підприємства "Київкінофільм" за підтримки Міністерства закордонних справ України, громадських організацій, в тому числі Об’єднання українських товариств Латвії. Проведення подібного заходу сприятиме поглибленню добросусідських відносин між Україною і Латвією та дозволить налагодити співпрацю між культурними установами Києва і Риги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-