Пожежники з Канади передали 600 захисних костюмів для українських колег

Пожежники з Канади передали 600 захисних костюмів для українських колег

Укрінформ
Група пожежників та диспетчерів з канадського міста Едмонтон доставила 600 захисних костюмів для пожежних команд в Україні разом з іншим спецспорядженням: кисневими балонами, шлангами та форсунками.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на CBC News.

Ініціатором збору спорядження для рятувальників в Україні став місцевий пожежник Кевін Ройл. Чотири роки тому він відвідав Україну в рамках дослідницької групи, де на власні очі побачив умови, в яких працюють його колеги-пожежники.

"Це схоже на крок назад у часі, – сказав Ройл тоді. – Там всі добре навчені й направду стараються якісно надавати екстрену допомогу, але їм не вистачає найелементарнішого спорядження. Відверто кажучи, це страшно".

Як зазначає видання, близько двох років тому Ройл почав свій проект Пожежної допомоги для України. Більшість зібраного спорядження – це уживані раніше речі, які були подаровані своїми власниками з Асоціації протипожежного захисту Канади. Ройл зізнався, що не очікував такого відгуку від колег.

Також він зазначив, що нинішня подорож до України показала, що потрібно більше. Група "Едмонтон" планує відправити до України додаткові контейнери з протипожежним обладнанням до літа 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-