Жадан везе в європейський тур свій роман про війну на Донбасі

Жадан везе в європейський тур свій роман про війну на Донбасі

Список
Укрінформ
Відомий український письменник Сергій Жадан вирушає в європейський тур на підтримку роману "Інтернат", де протягом 2017-2018 років презентує його в Німеччині, Австрії, Швейцарії, Франція, Італії та Іспанії.

Перша зустріч із читачами відбудеться в німецькому місті Кельн 13 жовтня, пише gazeta.ua

"У ситуації війни та протистояння агресору важливо нагадувати всім потенційним союзникам, одним із яких безперечно є Німеччина, про свою позицію, свою правду. Ми живемо в дивний час – іноді навіть речі прості й очевидні потребують повторення та проговорення. Ось цим ми й займатимемося – нагадувати про свою правду, ділитися з нею, знаходити порозуміння", - розповів автор.

Як зазначається, тур Сергія Жадана організовує Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ, яка і видавала роман "Інтернат". Презентації в країнах Європи відбуватимуться в рамках проекту "Підсилення звучання українських голосів у Західній Європі" за підтримки Open Society Foundations (OSF).

Роман "Інтернат" розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на сході України розпочалася війна. "…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь, – йдеться в анотації. – Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутися назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитися, на чиєму боці його дім…"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-