Президент СКУ Чолій відвідає Таллінн з офіційним візитом

Президент СКУ Чолій відвідає Таллінн з офіційним візитом

Укрінформ
На запрошення Конгресу українців Естонії 10-11 жовтня в столиці цієї країни, яка до Нового року головує в Євросоюзі, з офіційним візитом перебуватиме президент Світового Конгресу українців доктор Євген Чолій.

Про це Укрінформу повідомила голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

«Програмою візиту заплановані офіційні зустрічі в МЗС і Міністерстві культури, парламенті, а також дипломатичних представництвах в Таллінні України і США. Євген Чолій зустрінеться зі спікером Рійгікогу (парламенту) Ейкі Нестором, керівниками парламентських фракцій Ханно Певкур і Хелір-Валдор Сеедером, головою естонської делегації в ПАРЄ Маріанне Мікко», - розказала Коник.

За її словами, з ініціативи керівника естонсько-української парламентської групи Йоханнеса Керта в Рійгікогу відбудеться також круглий стіл і офіційний обід, на якому сторони обговорять естонсько-українські відносини, роль Естонії та Світового Конгресу українців в підтримці України.

Читайте также: Світовий конгрес українців сподівається на підтримку Макроном євроінтеграції України

Чолій відвідає талліннський Культурний Український центр, зустрінеться з представниками української громади Естонії та волонтерських організацій, які допомагають Україні, таких як Мондо і «Ваба Україна». Він також подякує учасникам пікетів на підтримку України, які щосереди вже три роки проходять в Таллінні навпроти Посольства РФ. 

Візит Чолія організований у зв'язку зі святкуванням 50-річчя Всесвітнього Конгресу українців, що об'єднує понад 50 організацій з 38 країн і які представляють 20-мільйонну українську діаспору. 

В офіційних зустрічах Євгена Чолія братимуть участь виконуючий обов'язки посла України в Естонії Василь Яковенко та голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-