Вихідець з України стала депутатом парламенту Португалії

Вихідець з України стала депутатом парламенту Португалії

Фото
Укрінформ
Португалка українського походження Аліна Холл де Бейвінк стала депутатом Асамблеї Лісабона після перемоги на муніципальних виборах у Португалії.

Це вже друга перемога діаспорянки до столичної ради, повідомляє "Голос України".

"На муніципальних виборах у Португалії депутатом Асамблеї Лісабона стала донька українки і португальця Аліна Холл де Бейвінк. Найбільше голосів виборці віддали представникам Партії соціалістів", - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що Аліна Холл - доцент Автономного університету Лісабона, викладач історії мистецтва, має друковані роботи в області дослідження історії театральної архітектури і сценографії 18-го століття. Крім того, вона широко відома в українській діаспорі після перекладу "Заповіта" Тараса Шевченка португальською. 

"Коли Аліна читає Шевченка, в її очах з’являються сльози. Мати, пані Людмила, з дитинства виховала доньку в любові до всього українського. Бачили б ви, як Аліна прекрасно танцює гопак!" - розповіла член української громади Лісабона Тамара Морошан. 

На фото (зліва направо) керівник товариства
На фото (зліва направо) керівник товариства "Український дім" в Португалії Віталій Шевчук та Аліна Холл

Як відомо, на посаді депутата Лісабона у 2012 році вона сприяла у вирішенні питання про виділення земельної ділянки під будівництво пам’ятника Тарасу Шевченку в центральному районі столиці Португалії. Нині там встановлено пам’ятний знак з портретом поета.

Фото надане автором

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-