Нового очільника однієї з найбільших архиєпархії США зустріли з українським короваєм

Нового очільника однієї з найбільших архиєпархії США зустріли з українським короваєм

Фото
Укрінформ
Українська діаспора Америки привітала новопризначеного єпископа-помічника Філадельфійської архієпархії УГКЦ у США, українського священника Андрія Рабія родом зі Львова. 

Про це повідомляє Спілка української молоді.

"Представники Крайової Управи СУМА та осередку СУМ ім. УПА у Філядельфії взяли участь в Архієрейській Літургії та вручили владиці Андрію коровай, як символ добра, достатку та гостинності", - йдеться у повідомленні.

Голова КУ СУМ в Америці Юрій Микитин запевнив отця Андрія у підтримці та допомозі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня Папа Франциск призначив отця Андрія Рабія єпископом-помічником Філадельфійської архиєпархії і надав йому титул єпископа Германіціани.

Єпископ-номінат Андрій Рабій народився 1 жовтня 1975 року у Львові (Україна). Переїхавши до США, дуже добре пристосувався до місцевих умов. Священицьку освіту отримав в українській Семінарії святого Йосафата у Вашингтоні. 1999 року отримав ступінь бакалавра з філософії в Католицькому університеті Америки, 2002 року – ступінь магістра богослов'я в Домініканському богословському інституті у Вашингтоні, а 2008 року – ліцензіат з канонічного права в Католицькому університеті Америки.

Дияконські свячення отримав 15 листопада 1998 року, а ієрейські - 19 грудня 2001.

Українець виконував різні душпастирські служіння у Філадельфійській архиєпархії УГКЦ. Він був віце-канцлером, членом Колегії радників архиєпархії, членом Адміністративної Ради Католицької Єпископської Конференції Пенсильванії, членом Ради Пресвітерів архиєпархії, директором Центру запобігання та захисту дітей та молоді.

Фото: СУМ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-