У США вийшов перший номер часопису

У США вийшов перший номер часопису "The Ukrainian: Life and Culture"

Укрінформ
У США вийшов перший номер англомовного журналу "The Ukrainian: Life And Culture" ("Українське: життя та культура"), мета якого - формування позитивного iмiджу України в свiтi за допомогою популяризацiї її сучасної культури.

Про це заявила у середу головний редактор журналу Інна Головаха під час презентації часопису в Укрінформі.  

"Українська культура розвивається надзвичайно швидко. Останні три роки відбувається культурний ренесанс. Але, на жаль, загальний імідж складається з того, що тут війна, сюди їхати небезпечно. Тож треба розповісти американцям про ту реальну Україну, яку бачу я. Ми з групою ентузіастів, з американськими друзями, які мені дуже допомогли, організували організацію "Ukrainian Cultural Initiatives", яка видаватиме цей журнал. Ідея журналу - а такого видання ще не було! - показати американцям, що сьогодні відбувається в культурному житті України, так, щоб американці полюбили Україну, захотіли сюди приїжджати, більше про неї дізнатися", - підкреслила Головаха.  

Вона зазначила, що перший номер, який охопив своїми рубриками всі цікаві, актуальні теми, вийшов накладом 500 примірників і він є в інтернеті. 

"Цей номер - не для продажу, лише для того, щоб зацікавити. Ми з нашим художником плануємо відкрити веб-сторінку, бо вже є багато людей, які хочуть передплачувати цей журнал. Плануємо відкрити передплату в січні, веб-сторінка теж почне працювати із січня 2018 року. Велика надія, що матимемо 1 - 3 тисячі передплатників на 2018 рік. Багато буде залежати від підтримки - української діаспори, американських грантових фондів, Української держави", - сказала головний редактор, висловивши сподівання на співпрацю з Міністерством культури та іншими державними органами, які зацікавлені в тому, щоб будувати позитивний імідж України у світі. 

Головаха додала, що є сторінка журналу у Фейсбуці, де можна дізнатися про всі події і плани, і подякувала авторам, які відгукнулися безкорисливо і надали цікаві дописи, художнику Олексію Чекалю, який створив модерне оформлення - в стилі українського авангарду, а також команді американських редакторів, які також працювали безкоштовно. 

Вона повідомила, що наступний номер вже повністю сформований і вийде у лютому 2018-го більшим тиражем, він також буде на веб-сторінці. Вартість передплати орієнтовно становитиме 60 дол. на рік - це 4 номери і можливість користуватися веб-сторінкою.

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак наголосив на важливості англомовного видання про культуру України.

"Настав час, щоб ми почали руйнувати міфи про Україну, зокрема ті, які нав'язує Російська Федерація сьогодні, коли ЗМІ, підконтрольні Кремлю, показують Україну у вкрай негативному світлі. Тому поява англомовного журналу, який під кутом зору публікацій про українське культурне життя - не лише традиційне, не лише під кутом зору історії, а й сучасності розповідає про Україну - вкрай важливе", - сказав Богдан Червак. 

Водночас він висловив сподівання, що журнал буде популяризуватися не лише в США, а й у всьому англомовному світі, на який Україна поки що не має вирішального впливу з огляду на російську інформаційну інвазію. 

"Тому ми будемо підтримувати цей журнал, будемо сприяти його виданню, щоб світ дивився на Україну крізь українські окуляри, а не московські", - запевнив перший заступник голови Держкомтелерадіо.

Читайте також: У Сіднеї відбувся український фестиваль

У першому номері журналу автори проекту розкрили різні аспекти культурного життя українців - від літературної критики (Ігор Бондар-Терещенко, Василь Карпюк), кінокритики (Сергій Тримбач) до культури антикафе (Дарія Ніколаєва) і сучасної музики (Олександр Рябін). Про феномен гуцульського театру написав Юрій Атаманюк, про українську художницю Зінаїду Серебрякову, її втечу в 1924 році до Франції та американську виставку розповідає Михайло Красіков. Постійною стане рубрика "Іноземці в Україні й Українці в світі". Цього разу українка Марина Гримич розповіла про українську діаспору в Бразилії, а Петер Сантінелло з Сан-Франциско - про життя американця у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-