Діаспора в США пожертвує $100 тисяч на підтримку української освіти

Діаспора в США пожертвує $100 тисяч на підтримку української освіти

Укрінформ
Дві неприбуткові організації, засновані українцями за кордоном, об’єднують зусилля, щоб підтримати освітню галузь в Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Alumni Fund Ukraine" ("Фонд випускників України") (Швейцарія) та "Nova Ukraine" (США) стають партнерами і планують спільно збирати кошти задля освітніх змін в Україні", - йдеться у повідомленні.

За словами співзасновника "Nova Ukraine" Ніка Білогорського, українці в Америці часто запитують, як вони можуть підтримати свої навчальні заклади в Україні. Тепер це стане можливо через співпрацю з "Alumni Fund Ukraine", організацією, що об’єднує українських випускників і заохочує їх до підтримки альма-матер. Наразі діаспорянам у США вдалося зібрати понад 100 тисяч доларів на пожертви.

Крім того він переконаний, що спільна робота з фондом допоможе організації "Nova Ukraine" у їхній місії – побудові громадянського суспільства в Україні.

У свою чергу, президентка і співзасновниця "Фонду випускників України" Надія Варгола також радіє новому напряму співробітництва.

"Завдяки співпраці з "Nova Ukraine" доброчинці, які проживають у США, зможуть підтримати українську молодь та наші освітні проекти, отримавши на ці пожертви податкову пільгу в США. Це великий крок вперед для довгострокового розвитку нашої організації. Вірю, що разом ми зможемо зробити ще більше задля освітніх змін в Україні", - зазначила вона

Нагадаємо, об’єднання "Nova Ukraine" активно працює в США, має широку мережу контактів та великий досвід підтримки гуманітарних проектів в Україні. З грудня 2013 року українцям у США вдалося зібрати понад 100 тисяч доларів на пожертви.

"Alumni Fund Ukraine" розбудовує мережу осередків в українських навчальних закладах та ставить за мету запровадити в Україні найкращі світові освітні практики. Українські випускники вже підтримали свої навчальні заклади через фонд сумою близько півмільйона гривень. Організація також співпрацює з українською платформою "Prometheus", запускаючи масові безкоштовні онлайн-курси, націлені на виховання нового покоління інноваторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-