Українець розповів про реальні заробітки в польському Жешуві

Українець розповів про реальні заробітки в польському Жешуві

Укрінформ
Український заробітчанин у польському місті Жешув за місяць реально зможе заробити 13-15 тисяч гривень.

Про це Gazeta.ua розповів вінничанин Олександр Давиденко, який три місяці тому поїхав на роботу у Жешув.

"За годину роботи платять від 70 до 120 гривень. Оплата залежить від складності роботи. Більше отримують ті, хто має навики роботи з машинами та комп'ютерною технікою. Я працюю на складі супермаркету. Пресую картон та упаковку, яку отримуєм з упаковок. Моя робота складає 8-10 годин на добу. Дружина у відділі кулінарія нарізає салати. Має також 70 гривень щогодини. Іноді її робочий день коротший. Якщо немає покупців і продукцію не розкупили", - говорить Олександр.

За його словами, для своїх працівників фірма знімає окрему кімнату у хостелі, а також дає 10% знижку на всі продукти в магазині.

"За місяць маю 14-15 тисяч гривень. Дружина заробляє близько 13 тисяч. Але витрачаємо гроші лише на харчі та одяг. Їжа тут дешевша, ніж в Україні, часто бувають акції. Наприклад, на минулому тижні я купував філе свинини по 70 гривень. Батьки казали, що в них на ринку таке 150. Щоб ні в чому не відмовляти на харчі вдвох тратимо 3900 гривень. Їмо від пуза. Тут багато напівфабрикатів. Заморожені супи, напівготові млинці, вареники, пиріжки і пироги. Зготувати самому дешевше, але довше по часу", - додає він.

Щомісяця родина заробляє 28 тисяч гривень, відкладає 20 тис. грн, а решту витрачає на їжу та одяг.

Крім цього Олександр зазначив, що польські роботодавці віддають перевагу молодим парам з маленькими дітьми. Для таких сімей видають окреме житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-