У Кишиневі відзначили річницю з дня народження Михайла Коцюбинського

У Кишиневі відзначили річницю з дня народження Михайла Коцюбинського

Фото
Укрінформ
Учні та педагогічний колектив кишинівського теоретичного ліцею імені Михайла Коцюбинського відзначили традиційний День української мови, присвячений 153-й річниці від дня народження видатного українського письменника.

У заходах також взяли участь акредитовані в Молдові українські дипломати, учні та педагоги ліцею імені Петра Могили (з вивченням української мови), представники громадськості, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У своєму вітальному слові в контексті важливості і значення мови для кожної нації перший секретар Посольства України у Молдові Алла Отверченко нагадала про ухвалення ВРУ 5 вересня Закону "Про освіту", який набере чинності після підписання відповідного Указу Президентом України. 

"Закон покликаний зберегти існуючі та створити нові можливості для всіх громадян України, у тому числі представників національних меншин щодо реалізації їхніх конституційних прав і задоволення потреб, включаючи освітні", - підкреслила дипломат. 

Учасників творчого вечора вітали директор ліцею імені М.Коцюбинського Г.Верзару, а також представники Кишинівського міського Управління освіти, молоді та спорту.

Про життєвий шлях і творчість українського письменника розповіла заступник директора ліцею ім. М.Коцюбинського А.Хіоаре.

Крім цього, учні українських ліцеїв Кишинева виступили перед присутніми з концертною програмою, в якій прозвучали уривки з творів та автобіографічних нарисів Михайла Коцюбинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-