У Литві вшанували пам'ять Василя Спіпака

У Литві вшанували пам'ять Василя Спіпака

Фото
Укрінформ
У Палаці конгресів міста Вільнюса відбулися фотовиставка та концерт, присвячені вшануванню пам’яті українського оперного співака та Героя України Василя Сліпака, який віддав своє життя за свободу нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Литовській Республіці.

"Фотовиставка під назвою "Герої не вмирають. Капелан. Бути поруч", автором якої є військовий капелан Андрій Дуда, включала сюжети щодо подій на сході України, Революції Гідності та яскраві моменти з життя, творчості та військової служби Василя Сліпака", - йдеться у повідомленні.

На фото Посоль України в Литві В.Яценківський
На фото Посоль України в Литві В.Яценківський

На початку концерту всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих на сході нашої держави українських воїнів. Потім глядачам було продемонстровано сюжети з Донбасу, фрагменти інтерв’ю Василя Сліпака.

Пізніше солісти Львівського національного академічного театру опери та балету та Литовського національного театру опери та балету виконали українські народні пісні, твори на музику відомих українських та європейських композиторів, у тому числі ті, які виконував Василь.

З промовами до учасників заходу звернулись Міністр збройних сил Литви Р.Каробліс та Посол України В.Яценківський, який, зокрема, зазначив, що український герой Василь Сліпак для усіх українців, для усіх європейців є та завжди залишатиметься символом героїчної боротьби за свободу. 

На урочистостях були присутні керівники Будинків офіцерів міст Львова та Вільнюса, військовий оркестр м.Вільнюса, українські та литовські оперні виконавці та диригенти, популярні литовські та українські співаки, представники української громади, українські військовослужбовців, які проходять курс реабілітації в Литві.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 у смт. Луганське Донецької області. Кавалер ордена "За мужність" І ст., Герой України, кавалер ордена "Золота Зірка".

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-