Юні українські митці взяли участь у культурно-освітній подорожі Європою

Юні українські митці взяли участь у культурно-освітній подорожі Європою

Фото
Укрінформ
Протягом 12 днів юні українські митці відвідали Краків, Мюнхен та Дрезден в рамках проекту «Art for Future», де робили замальовки міст, знайомились з Європейським мистецтвом та обмінювались досвідом.

У проекті взяли участь 14 учнів Державної художньої середньої школи ім.Т. Г. Шевченка, в рамках якого вони презентували напрацьовані роботи на виставці у Генеральному Консульстві України у Мюнхені. 

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла студентка-скрипалька, керівник проекту Олександра Зайцева.

Проект мав 2 мети  – презентація українського образотворчого мистецтва у Німеччині та знайомство юних митців з європейським мистецтвом.

«Сама ідея проекту виникла, коли я виїхала на навчання до Німеччини. Там я зрозуміла, що про Україну мало знають, там думають, що в Україні мистецтво ретроградне, дуже традиційне, закрите.  І захотілося це змінювати», – пояснила Олександра Зайцева.

Вона зазначила, що жителі Німеччини були в захваті від картин, і не могли повірити, що їх авторами є юні художники. Навіть знайшлися бажаючі придбати частину учнівських робіт, презентованих на виставці у Генеральному Консульстві України у Мюнхені.

Також в рамках проекту діти взяли участь у майстер-класі із сучасної композиції та комп’ютерної графіки у художній школі Regenbogen у Мюнхені.

«Цікаво було порівняти, як одне і те ж завдання виконували німецькі і українські діти. Німецькі діти мислять по-іншому, не академічно, у них немає таких чітких норм, вони активніші, вільніші, сміливіші, ніж наші діти. Необхідно більше відпускати нашу культуру «на волю» від академізму», – підкреслила керівник проекту.

Фінансову та інформаційну підтримку проекту надало Міністерство культури Баварії, інформаційну та організаційну – Генеральне консульство України у Мюнхені. Із проживанням допомогла українська діаспора у Баварії. 

Фото: Art for Future у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-