Найбільша українська організація у Данії відсвяткувала свій перший ювілей

Найбільша українська організація у Данії відсвяткувала свій перший ювілей

Фото
Укрінформ
Українці Данії відсвяткували 5-річчя з дня заснування громадської організації «Ластівка». 

Про це повідомляє Global Ukraine​​​

На святі в Копенгагені зібралися представники української громади та данські гості з усієї Данії.

Українці організували концерт, на якому виступали дитячі та дорослі танцювальні колективи з Рандерса (Ютландія) та з Копенгагена з народними та сучасними номерами, а також співали та демонстрували театральні постановки українці з Ікасту (Ютландія). Крім того, на заході відбувся ярмарок та майстер-клас з розпису писанок. 

З ювілеєм на святі «Ластівку» привітали, зокрема, Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Данія Артем Владимиров та душпастир Української греко-католицької церкви в Данії отець Василь Тихович.

Нагадуємо, що молодіжна організація «Ластівка» була заснована у 2012 році. За час існування «Ластівка» відкрила 9 локальних відділів та започаткувала 6 українських шкіл вихідного дня по всій Данії. Організація фокусується на збереженні та поширенні української культури та традицій в Данії, благодійній та гуманітарній допомозі українським дитячим будинкам і медичним установам та проведенні інформаційних заходів про Україну в Данії. Очолює організацію українка Аліна Процик.

Фото Global Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-