Ураган

Ураган "Ірма": українців попереджають про небезпеку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України попереджає українців про небезпеку у зв’язку з наближенням до узбережжя США і країн Карибського басейну потужного урагану "Ірма". 

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй Facebook сторінці

"У зв’язку з наближенням до узбережжя США і країн Карибського басейну урагану "Ірма", якому вже надано найвищу, п’яту категорію рівня небезпеки, у багатьох прибережних регіонах Антигуа і Барбуди, Сент-Кітс і Невіс, Віргінських островів, Пуерто Ріко, Багамських островів, Куби та США (штат Флорида) оголошено надзвичайний стан. Найбільшої потужності ураган набуде, орієнтовно, 6-8 вересня 2017 р", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у цьому регіоні, виявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриттів, а тим, хто планує його відвідати, – утриматися найближчим часом від поїздок до регіону. Під час перебування в районах, уражених буревієм, необхідно уважно стежити за повідомленнями місцевих органів влади про розвиток ситуації; дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту.

"Ірму" називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття. Швидкість вітру в центрі урагану досягає 300 км/год. Ураган досяг п'ятої, максимальної категорії, - він сильніший за ураган "Гарві", який раніше вдарив по узбережжю Техасу і спричинив катастрофічну повінь.

Як зазначали раніше метеорологи, ураган такої сили легко може зривати дахи і розбивати вікна, а також висмикувати пальми і перетворювати їх на снаряди, які можуть вбивати людей. Фахівці застерігають, що у міру просування ураган тільки посилюватиметься.

Тим часом Національний центр США із запобігання ураганів повідомив, що тропічний шторм "Хосе", що утворився над Атлантичним океаном, посилився до урагану першої категорії і рухається у напрямку до Карибського регіону.

До урагану посилився також інший тропічний шторм в Мексиканській затоці, що дістав ім'я "Катя". Раніше повідомляли, що він досягне берегів Мексики в п'ятницю вранці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-