Українці в Мінську створили сервіс з підбору нянь

Українці в Мінську створили сервіс з підбору нянь

Фото
Укрінформ
Українська сім'я в Білорусі запустила власний бізнес - сервіс із підбору нянь "Як мама".

По суті, саме подружжя зіштовхнулося з нестачею фахівців у цій сфері, що й стало поштовхом  до відкриття власної справи, пише білоруське видання "Наша ніва".

Творці сервісу Костянтин і Анна Шамко ростять двох дітей - Льва і Олесю. Він - білорус, вона - українка. Познайомилися молоді люди в Польщі, а 8 років тому Анна переїхала до Білорусі. Сьогодні вона прекрасно розмовляє по-білоруськи.

"Мені дуже подобається білоруська мова, я намагаюся завжди розмовляти по-білоруськи з друзями і з білоруськомовними клієнтами, яких останнім часом стає все більше", - зазначила українка.

За її словами, оскільки попит на білоруськомовних нянь зріс, знання білоруської мови при пошуку фахівців вона вважає одним з основних вимог. Тому сьогодні 90% команди "Як мама" можуть працювати не тільки в російськомовних, а й в білоруськомовних сім'ях.

Крім того, нянечки працюють з дітьми з обмеженими можливостями: сервіс пропонує послуги психолога і професійного тьютора, який супроводжує малюків з аутизмом.

Зазначається, що поки що бізнес не приносить молодим підприємцям значних доходів, тому паралельно вони працюють на колишніх місцях: Анна займається перекладами, а Костянтин - програмуванням. Втім, молоді люди вірять, що це тільки початок: у практиці вже траплялися моменти, коли нянечок на всіх бажаючих не вистачало, тому штат фахівців найближчим часом буде розширюватися.

Фото із архіву сім'ї Шамко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-