В Іспанії покажуть найкращі українські документалки

В Іспанії покажуть найкращі українські документалки

Афіша
Укрінформ
Діаспорі у Мадриді презентують українські документальні фільми, які за останні роки ставали призерами міжнародних кінофестивалів. Показ чотирьох кінострічок відбудеться 1-3 вересня.

Про це повідомляється на сайті "Українці в Іспанії".

"Ми вперше їдемо в Мадрид з показами кіно і щиро запрошуємо українську громаду на наші покази. Вони проходитимуть з 1 по 3 вересня у кінотеатрі Cineteca Madrid, що спеціалізується на авторському та документальному кінематографі", - повідомила координатор проекту з культурної дипломатії "See Ukraine" Ольга Бірзул.

За її словами, у програмі представлені три фільми-призери міжнародних кінофестивалів: "Українські шерифи", "Жива ватра" та "Головна роль", а також ще одна стрічка, яка вразить глядача своїм перфомансом. При цьому після показів передбачені зустрічі та обговорення документалок з їх авторами.

Перегляд кінофільмів відбудеться у кінотеатрі Cineteca Madrid за адресою: Plaza de Legazpi, 8.

Афіша показів:

1 вересня

20:00 - "Українські шерифи" (2015 рік), режисер Роман Бондарчук. У фільмі йдеться про чоловіків, які дбають про правопорядок у своєму селі. 2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі фільм отримав Спеціальний приз журі, а 2016 року був висунутий Україною на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою. Вхід платний.

22:30 - "Одинадцятий" (1928 рік), режисер Дзиґа Вертов. Класика світового кінематографа, в якій ідеться про 1920-ті роки, період індустріалізації в Українській РСР, коли молоде покоління митців вірило в щастя соціалізму, натхненно творило нову міфологію, чим підживлювало радянську пропаганду. Показ стрічки відбудеться в супроводі живої музики у виконанні піаністки Софії Турти та за участі композитора Антона Байбакова, який спеціально створив оригінальний саундтрек для фільму. Вхід вільний.

2 вересня

18:30 - "Українські шерифи". Вхід платний.

20:30 - "Жива ватра" (2014 рік) режисер Остап Костюк. Мистецька стрічка про життя вівчарів українських Карпат, яка 2015 року здобула спеціальну нагороду журі Канадського міжнародного фестивалю документального кіно Hot Docs, а також була визнана найкращим документальним фільмом 18-го Міжнародного кінофестивалю для дітей та юнацтва Olympia (Греція). Вхід вільний.

3 вересня

18:30 - "Українські шерифи". Вхід платний.

20:30 - "Головна роль" (2016 рік) режисер Сергій Буковський. Фільм розповідає про життя кіноактриси Ніни Антонової (мами режисера) та труднощі, які доводиться долати жінці, аби реалізувати себе як митця, дружину та матір. 2017 року стрічка отримала Національну кінопремію "Золота дзиґа", на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі отримала нагороду в номінації "Найкращий європейський документальний фільм". Вхід вільний.

Нагадаємо, що проект "See Ukraine" реалізується Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-