Українка розповіла про службу в ізраїльській армії

Українка розповіла про службу в ізраїльській армії

Фото
Укрінформ
20-річна Дарина з Вінничини служить у складі військово-інженерних військ Ізраїлю. 

Коли дівчині було три роки, її батьки виїхали з України до Ізраїлю, де отримали громадянство, повідомляє vlasno.

Навіть у школі Дарина проходила військові курси, на яких приймали військову присягу. Строкова служба для дівчини триватиме 1,8 року. Після завершення цього терміну вона матиме вибір - продовжити цивільне життя чи підписати контракт військової.

"В ізраїльській армії немає упередження щодо жінки у війську. Це єдина армія у світі, де немає дідівщини, – розповідає бабуся Дарини Фаїна Баєк. – Якщо жінка стає командиром підрозділу, то вона не підходить до солдатів на відстань ближче 5 метрів. Аби не спокушати. Якщо командир крикне на солдата - він полетить із посади. Один із девізів ізраїльської армії: "Солдати - це діти". На них не можна кричати і бити".

Щодня ізраїльським строковикам пропонують різноманітне меню: молочні, м'ясні, рибні, овочеві страви. Солдат увесь час має бути зі зброєю - навіть дорогою додому та у військову частину.

"У громадському транспорті для військовослужбовців вільний проїзд без пред'явлення відповідних документів. А для таксиста буде за честь підвезти людину у формі та не взяти із нього коштів за це, – продовжує Фаїна Баєк. – Якщо військовий зайде у ресторан чи кафе - його неодмінно безкоштовно нагодують".

Також вона додає, що після завершення строкової служби військовослужбовцю на особистий рахунок у банку кладуть певну суму грошей, які той може використати у своїх цілях.

"Однак держава пропонує лише чотири варіанти використання коштів: одруження та сімейне життя, навчання, придбання житла чи відкриття власного бізнесу", - підкреслила бабуся Дарини.

Фото надані Фаїною Баєк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-