В Туреччині з'явилося ще одне об'єднання українців

В Туреччині з'явилося ще одне об'єднання українців

Укрінформ
Вихідці з України створили Товариство українців в турецькій провінції Мугла.

Найбільша кількість співвітчизників проживає саме в курортному місті Мармаріс, пише "Моя Вінниця".

"Наші земляки у співпраці із консульством вирішили офіційно створити Товариство українців Мугли. В першу че​​​​ргу, для того, щоб українська діаспора в Туреччині не втрачала зв’язків з історичною батьківщиною, а по-друге – хочуть, щоб турецьке суспільство чітко вирізняло українців з-поміж інших вихідців з країн пострадянського простору", - йдеться у повідомленні.

Ініціаторами нового об'єднання є українки, які в різний час та з різних причин переїхали до Туреччини. Географія співрозмовниць досить широка: Житомирщина, Одещина, Дніпропетровщина, Київщина, Донеччина. Хтось живе у Мармарісі 7 років, а хтось і всі 20.

"Ми досить довго проживаємо в Мармарісі. Тут мешкає багато українців, тому і виникла ця ідея. Дуже багато нагальних питань: допомагаємо адаптуватись українцям в Туреччині, навчати дітей. Адже дуже важливо вивчати історію України, українську мову. Важливо, щоб ми відчували себе частиною України, навіть проживаючи за кордоном. Сподіваємось, що нам все вдасться. Нам допомагає Почесне консульство і муніципалітет Мармаріса", - розповідає голова українського товариства в Мармарісі Олена Топчу.

За словами землячок, вони постійно відслідковують усі події в нашій державі і дуже переживають та вболівають за Україну. Також відзначають, що саме у ці останні три роки як ніколи гостро почали відчувати себе українцями і постійно підкреслюють навіть на рівні побутового спілкування із турками, щоб не плутали їх з росіянами.

Фото: galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-