Світовий конгрес українців подарував Порошенку “Ангела миру”

Світовий конгрес українців подарував Порошенку “Ангела миру”

Фото
Укрінформ
Найпершим завданням світового українства є допомога у боротьбі з російським імперським агресором і відновленні територіальної цілісності України, звільнення всіх українських політичних в'язнів, які перебувають на окупованій території та в Росії.

На цьому наголосив у своєму виступі президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час урочистостей з нагоди 50-річного ювілею СКУ у Мистецькому арсеналі, повідомляє прес-служба Президента України.

«Ми щоденно вболіваємо за Україну. Нам слід допомогти світові побачити Україну як цивілізовану, розвинену, європейську державу», - підкреслив Чолій, зазначивши, що Україна сьогодні потребує закордонного українства як ніколи.

Водночас Світовий конгрес українців закликав «допомогти Україні просуватися до Європи і ніколи не повертатися до страшного радянського минулого».

Чолій від імені Конгресу вручив Президентові України Петрові Порошенку символічний подарунок - скляну скульптуру «Ангел миру».

Світовий конгрес українців був заснований у 1967 році та об’єднує вихідців з України у 53 країнах світу, де проживає близько 20 млн українців.

фото: прес-служба Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-