У Мінську відзначили річницю незалежності України

У Мінську відзначили річницю незалежності України

Фото
Укрінформ
20 серпня у центрі Мінська відбулося святкування Днів української культури, присвячене 26-й річниці незалежності України.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Посольства України в Республіці Білорусь.

"Гості білоруської столиці, її численні мешканці, серед яких чимало етнічних українців, 20 серпня ц.р. мали можливість послухати чарівні українські мелодії, ліричні пісні, побачити запальні танці у виконанні учасників українських громадських організацій і самодіяльних колективів", - йдеться у повідомленні.

Свято української культури у Мінську розпочалося урочистою церемонією погашення поштової марки, яка була виготовлена на замовлення Полтавської дирекції "Укрпошти" до Дня української культури в Республіці Білорусь. 

У церемонії взяли участь: Посол України в Білорусі Ігор Кизим, директор Республіканського центру національних культур Ольга Антоненко, представник Полтавської дирекції "Укрпошти" Наталя Чепурна. Почесні учасники заходу спеціальним поштовим штемпелем погасили поштову марку, на якій зображено Посольство України в Білорусі та мінську Ратушу. Паралельно церемонія погашення марки відбувалася також у Полтаві, яка власне стала ініціатором цього урочистого дійства.

Незважаючи на різноманітність українських колективів, родзинкою цьогорічного свята став виступ титульного колективу Полтавської обласної філармонії, лауреата міжнародних конкурсів ансамблю "Чураївна" та його провідних солістів: народної артистки України Наталі Хоменко, а також Лідії Кретової та Олександра Дубового. Також неповторним колоритом народної і авторської пісні радувала слухачів заслужена артистка України Ярослава Руденко. 

Окрім цього, на заході були представлені роботи майстрів народної творчості, традиційних ремесел, різнобарвної вишивки. 

Українське свято відбулося під патронатом Мінського міського виконавчого комітету та Республіканського центру національних культур.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-