Українці з десятків країн світу з’їдуться на святкування 50-річчя СКУ у Львові

Українці з десятків країн світу з’їдуться на святкування 50-річчя СКУ у Львові

Укрінформ
Представники української діаспори з десятків країн світу відвідають ювілейні заходи з нагоди відзначення 50-ліття Світового Конгресу Українців, які відбудуться впродовж 27-29 серпня у Львові.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА. 

"Усі три дні будуть насиченими різноманітними мистецькими та науковими заходами. У межах відзначення ми вшануємо пам'ять наших полеглих Героїв – українці усього світу відвідають Личаківське кладовище, - зазначила під час прес-конференції у Львові т.в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мирослава Туркало. – А однією із найцікавіших буде акція "Українці разом – майбутнє за нами" у Шевченківському гаю".

Також директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) НУ "Львівська політехніка" Ірина Ключковська наголосила: "Світовий Конгрес Українців об’єднує громадські організації у 53-х країнах і представляє 20-ти мільйонну українську спільноту, яка живе і працює за кордоном, - тому подія, яка відбуватиметься тут, у нас на Львівщині, без сумніву матиме історичне значення".

Програма заходів:

27 серпня 2017 р.

17.00 Офіційне відкриття "Днів української діаспори у Львові" на площі біля пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

18.00 Велика вечірня з Литією в Архикатедральному Соборі св. Юра.

20.00 Гала-вечір у Національному університеті "Львівська політехніка" (актова зала головного корпусу, Вул. Степана Бандери, 12). Відкриття виставки, присвяченої 50-річчю Світового Конґресу Українців.

28 серпня 2017 р.

8.30 – 17.00 Міжнародна конференція "СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст" у НУ "Львівська політехніка".

17.10 – 18.00 Презентація видання "Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства".

19:30 Прийняття для закордонних делегацій

29 серпня 2017 р.

10.00 Урочиста акція "Шана героям" у Державному історико-культурному музеї-заповіднику "Личаківський цвинтар".

12.30 Акція "Українці разом - майбутнє за нами" у "Саду Світового Українства" (Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" ім. К.Шептицького, вул. Чернеча Гора, 1).

13:30 Покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

16.30 Відкриття виставки творів митців діаспори із колекції Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького.

18.00 Урочиста академія з нагоди 50-ліття СКУ "Ремінісценції UA" у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Фото прес-служби Львівської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-