СКУ довів свою важливість як світової надбудови українців - голова патріотичної організації

СКУ довів свою важливість як світової надбудови українців - голова патріотичної організації

Відео
Укрінформ
Коли розпочалася гібридна війна Росії проти України, то Світовий конгрес українців вчергове довів свою важливість як світової надбудови, яка охоплює понад 20 мільйонів діаспорян.

Про це в ефірі програми "Правда. Наживо" на Незалежному телевізійному агентстві (НТА) повідомив голова всеукраїнської патріотичної організації "Воля" Іван Вовк.

"Спочатку він мав назву "Світовий конгрес вільних українців". Коли Україна досягнула незалежності, в 1993 році його було перейменовано в "Світовий конгрес українців". Коли почалася російсько-українська війна, то "Світовий конгрес" вкотре довів свою важливість як світової надбудови українців, яка охоплює понад 20 мільйонів людей. Ця інституція максимально сприяє, найперше, волонтерському рухові, окрім того, це гуманітарне забезпечення. І ще це представницькі функції на міжнародній арені", – розповів він.

І.Вовк відзначив, що незважаючи на те, що наразі українська діаспора в Росії зазнає ще більших утисків, вона все одно діє у напівлегальному статусі.

"Нинішній режим Путіна не дозволяє жодного інакодумства і тому їм (діаспорі – ред.) надзвичайно важко проводити свою діяльність. Разом з тим, вони є, і попри все – вони діють. Попри розбіжність думок, попри різні політичні орієнтації. Вони діють, вони працюють і роблять певні кроки для того, щоби режим Путіна був повалений", - підкреслив очільник ГО "Воля".

За його словами, на конгресі українців, що відбудеться 27-29 серпня у Львові, буде визначено пріоритети та основні напрямки на найближчі кілька років: "Це є максимальне сприяння переможним крокам України в цій війні, яка, на превеликий жаль, нашою владою не визнана навіть війною. Також – повернення Криму до складу української держави, і, відповідно, повернення в правове поле окупованих територій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-