Українці в Кенії відкрили безкоштовну школу для дітей нетрів

Українці в Кенії відкрили безкоштовну школу для дітей нетрів

Фото
Укрінформ
Українська місіонерська організація на екваторі "Наші діти в Африці" створила безкоштовну початкову школу, аби допомогти у навчанні дітям з африканських нетрів, тим самим врятувавши їх від голоду, хвороб і смерті. 

Про це Gazeta.ua повідомив координатор місії "Наші діти в Африці" Едуард Сівець з Хмельницького.

"Зараз у нашій школі 120 учнів. Це діти нетрів, часто побічний продукт проституції та сироти. Для більшості шкільний обід - єдина їжа за день. "Путівку в життя" їм може дати лише якісна освіта. У Кенії - це соціальний ліфт, у який не кожен може заскочити. Навчати дітей занадто дорого. Потрібно купити форму, підручники, проплатити за харчування. Усе коштуватиме від 30 до 60 доларів на місяць. При цьому середня зарплата близько 60 доларів. А в сім'ях по 5 дітей", - розповів українець.

Е.Сівець зазначив, що в школі діти вивчають математику, англійську, суахілі (корінна мова), аналог природознавства. Також щодня проводяться біблійні уроки, де школярів начають поняттям добра і зла.

"Вони отримують кращі знання за однолітків з місцевих шкіл. Їх охоче беруть на навчання у школи вищого рівня. Роблять знижки. Ми купуємо випускникам усе необхідне для навчання. Даємо комплект уніформи, яка вартує місячну зарплату. Цим стимулюємо батьків, бо стартонути для них найважче. Це ніби вперше пробуєш завести автомобіль, який стоїть під гірку. Коли він поїде, буде легше. Зараз бачимо перші результати. Батьки взялися за розум, почали шукати роботу. Якщо раніше поліцейські радили в трущоби не ходити, то зараз це певною мірою благополучний район", - додав координатор проекту.

Разом з тим, чоловік повідомив, що за чотири роки перебування у Кенії він разом з дружиною організував сиротинець сімейного типу, в який уже входить десять дітей.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-