У Латвії відкриється фотовиставка на підтримку України

У Латвії відкриється фотовиставка на підтримку України

Фото
Укрінформ
16 серпня в Лієпайському музеї відкривається виставка українського фотохудожника Василя Пилип’юка "Україна - ти моє диво". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Виставка відомого українського фотографа Василя Пилип’юка "Україна – ти моє диво" складається з чудових краєвидів Львівщини і Чернігівщини, Києва та Одеси. Експозицію Пилип’юка, складену зі світлин доповнять експонати місцевого мешканця, друга України Андріса Яунземіса – це артефакти останніх років боротьби за свободу України - прапори, плакати, тощо.

Очікується, що у відкритті виставки візьмуть участь тимчасовий повірений у справах України в Латвії Аліса Подоляк, а також один з очільників Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда. На відкриття також прийдуть польське товариство "Ванда" (з ансамблем "Bursztynki"), Лієпайська асоціація німецьких товариств ("Німецький будинок в Лієпаї", ансамбль "Es wareinmal…"), режисер і акомпаніатор Мієрвалдіс Зіємеліс, латиські творчі гурти "Saknes" ("Корні"), “Labаkie gadi” ("Кращі роки").

Всі учасники святкового відкриття куштуватимуть справжній український борщ з пампушками.

На жаль, місцеве так зване "Українське товариство Лієпаї "Світанок", очолюване Ларисою Давиденко, відмовилось взяти участь у відкритті виставки, бо "вони не підтримують сьогоднішню Україну".

Голова Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда так прокоментували це: "До сліз боляче було говорити з Сандрою Шеніня, працівником музею, яка розповіла, про відмову "Світанку". Але прийдуть латиші, німці, поляки, - заспокоювала мене Сандра. - А ще вони всі вивчили Гімн України, щоб заспівати разом з нами…".

Минулого року виставка "Україна – ти моє диво" вже з успіхом експонувалася в Латвії (Рига, Лестене).

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-