СКУ закликає Австралію активізувати підтримку України

СКУ закликає Австралію активізувати підтримку України

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій закликав австралійський політикум активізувати підтримку України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Євген Чолій обговорив з керівництвом австралійської держави важливість подальшої політичної та технічної підтримки України», - повідомили в посольстві України в Австралії.

Читайте також: Західні демократії повинні визначити "червоні лінії" для Росії – президент СКУ

Під час зустрічей з представниками австралійського парламенту та уряду, Євген Чолій високо оцінив своєчасне надання Австралією гуманітарної допомоги українським військовим, які першими стали на захист України від російської агресії. При цьому він закликав Австралію продовжувати санкційний тиск на РФ поки остання не припинить грубо порушувати свої міжнародні зобов’язання.

Голова СКУ також високо оцінив роль Австралії у визнанні Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Читайте також: В Австралії пройде фестиваль з нагоди 26-ї річниці незалежності України

Окремо очільник світового українства зупинився на реформах, які, за активної підтримки закордонних українців, проводяться в Україні.

Наголосив Євген Чолій і на важливості проведення Австралією зваженої політики щодо протидії російській пропаганді та застосуванню методів російської гібридної війни.

Було високо оцінено роль української громади Австралії у світових українських ініціативах та висловлено подяку уряду країни за постійну організаційну та фінансову підтримку українських організацій Австралії.

У ході свого візиту до Австралії, який відбувається у рамках відзначення 50-ліття СКУ, Євген Чолій також провів низку зустрічей з представниками австралійського українства для координації подальших дій з лобіювання інтересів України за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-