Українська діаспора закликає Трампа підтримати нові санкції проти Росії

Українська діаспора закликає Трампа підтримати нові санкції проти Росії

Укрінформ
У Світовому конгресі українців привітали ухвалення Палатою представників та Сенатом США законопроекту «Протидія супротивникам Америки через санкції» та закликали Дональда Трампа якомога швидше увести його в дію.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає президента США Дональда Трампа якнайшвидше підписати цей законoпроект, що стане важливим кроком для забезпечення припинення агресії Російської Федерації, а відтак – встановлення миру і стабільності в регіоні», - сказав Чолій.

Читайте також: Сенат США підтримав посилення санкцій проти Росії

У СКУ нагадали, що поданий двома партіями законопроект посилює здатність Конгресу контролювати втілення в життя жорстких санкцій, зокрема проти Ірану, Російської Федерації і Північної Кореї, за їхні небезпечні і ворожі дії, які підривають США та їхніх союзників.  Відтак новий законопроект визначає, що політикою Сполучених Штатів є:

підтримка уряду України у відновленні суверенітету та територіальної цілісності;

засудження та протидія всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні;

 невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ чи відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили;

надання допомоги з реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів;

продовження протидії реалізації проекту «Північний потік-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-