Іноземці з десяти країн вивчатимуть українську мову у Львові

Іноземці з десяти країн вивчатимуть українську мову у Львові

Фото
Укрінформ
20 іноземців із 10 країн світу вивчатимуть українську мову і пізнаватимуть культуру українського народу у Міжнародній літній школі "Українська мова та країнознавство" при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Як зазначили у прес-центрі ЛНУ, для вивчення української мови приїхали іноземці з Австрії, США, Словенії, Чехії, Швеції, Німеччини, Франції, Іспанії, Республіки Корея та Японії.

"Програма літньої школи передбачає вивчення української мови у широкому народознавчому контексті. Переконаний, що ваше перебування в Україні принесе вам інтелектуальне задоволення, культурне збагачення і розширить коло ваших знань про Україну. Ви побачите, що Україна вирвалася з радянських обіймів і зараз бореться з внутрішніми проблемами на шляху до євроінтеграції і побудови українського суспільства на основі європейських цивілізаційних цінностей. Надіюся, що правду про Україну ви донесете до мешканців своїх країн", – наголосив ректор університету Володимир Мельник.

Він зазначив, що зараз потрібно в усіх демократичних країнах на усіх рівнях говорити про агресію Росії проти України, адже тільки завдяки консолідації світового співтовариства можна відновити мир у Європі і забезпечити безпеку у світі.

"Ваша участь у літній школі сприяє реалізації місії університету – бути відкритим для представників різних культур, сприяти налагодженню міжкультурної комунікації і поглибленню взаєморозуміння між державами", – додав ректор.

Слід відзначити, що навчання в літній школі триватиме впродовж трьох тижнів і включатиме інтенсивний курс української мови, проектну роботу, майстер-класи, країнознавчі мандрівки та гостьовий лекторій відомих науковців, журналістів, аналітиків, громадських діячів, мистецтвознавців і непересічних творчих особистостей.

Ініціатором проведення міжнародної школи є ГО "Центр україністики", яку створено 2008 року з ініціативи ректора ЛНУ ім. І.Франка, професора Івана Вакарчука і декана філологічного факультету Ярослава Гарасима. Основна мета центру – популяризація та розширення знань про Україну, українську мову та культуру у світі.

Фото: прес-центр ЛНУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-