Діаспора зі США зіграє у футбол в Івано-Франківську

Діаспора зі США зіграє у футбол в Івано-Франківську

Фото, відео
Укрінформ
Спілка української молоді у США побореться за перемогу у футбольному турнірі "Кубок крила дружби", який проходить цими днями в Івано-Франківську.

Про це повідомляється на офіційному сайті Івано-Франківської обласної федерації футболу.

"Координатор СУМ США Михайло Томашевський розповів, що у минулому році у нього виникла ідея відвезти сумівську юнацьку футбольну команду в Україну, де хлопці побачили би свою спадщину, познайомилися з культурою своїх предків та зіграли з однолітками у футбол. Свою ідею запропонував обласній федерації футболу, де знайшов розуміння і підтримку керівництва", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим зазначив, що головне завдання турніру полягає у популяризації футболу серед юнацтва та об’єднанні українців різних країн. Окрім спортивної складової, турнір матиме й культурну: американська делегація відвідає кращі туристичні та історичні місця Прикарпаття.

Відтак, на стадіонах Калуша та Коломиї за першість у футбольному турнірі боротимуться чотири команди з Івано-Франківська, Калуша, Коломиї та Нью-Йорка. Всі учасники віком 16 років - здебільшого вихованці прикарпатських спортивних шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-