Українці у Венеції представили виставку про вплив

Українці у Венеції представили виставку про вплив "радянщини" на сучасну жінку

Фото
Укрінформ
В італійській галереї Kokonton Gallery у Венеції відкрилася експозиція проекту "Сестри" українських художників Івана та Василя Костенко з творчої групи Braty.

Як повідомляє Gazeta.ua, автори у своєму проекті нагадують, як радянська ідеологія деформувала уявлення про особисте щастя жінки.

"Сестри" - дуже особистий проект. Це наш експеримент: історія про нашу сім'ю і її жінок. Зйомки проходили невимушено: жінки займалися господарством і своїми повсякденними справами, а потім відволікалися на фотоапарат і позували для нас. Так ми проводили свої спільні канікули. Пізніше ми вирішили їх доопрацювати і показати, як ці жінки ладнають і спілкуються з сучасним світом", - прокоментували брати.

За словами митців, зазвичай вони працюють у техніці колажу, однак в проекті "Сестри" вперше звертаються до власної фотографії.

У повідомленні зазначається, що моделями стали рідні для художників жінки - бабуся, мама, тітка, сестри, племінниці. Брати Костенко доповнили фотографії, що документують побутові ситуації, кольором. Таким чином, Іван та Василь намагаються привести жінок в сучасний світ. 

"Знімки стилістично нагадують неформальну документальну фотографію 70-х років - наприклад, Харківську школу. Поняття жіночності було підпорядковане функціям, виконання яких вимагало від жінки тоталітарна держава. Це викривлене сприйняття продовжує і сьогодні впливати на долю і свідомість жінки. У сучасній західній культурі жінці набагато простіше зрозуміти, що робить її щасливою", - пояснила ідею проекту Марія Вторушин.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-