Президент СКУ зустрівся з українською діаспорою в Чехії

Президент СКУ зустрівся з українською діаспорою в Чехії

Фото
Укрінформ
Президент Світового Конгресу Українців (СКУ) Євген Чолій зустрівся з представниками української громади у Празі 9 липня.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Чеській Республіці.

"9 липня у Будинку національних меншин Праги відбулася змістовна й цікава зустріч Президента Світового Конґресу Українців Євгена Чолія з українською громадою Чехії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку зустрічі Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс подякував Є.Чолію за візит та відзначив важливість здійснюваної СКУ роботи як вагомого елемента консолідації світового українства.

У свою чергу, очільник закордонних українців поінформував присутніх щодо історії створення СКУ, її досягнень та окреслив подальшу мету організації, а саме - сприяння у набутті повноправного членства України в ЄС та НАТО.

Також він під час зустрічі закликав діаспору до консолідації та об’єднання зусиль задля протидії російській дезінформації, використовуючи для цього, зокрема, мережу Facebook, доведення до відома іноземної громадськості інформацію про позитивні зміни, які відбуваються в Україні.

Як інформував Укрінформ, Є.Чолій перебуватиме у Чехії до 11 липня. На порядку денному заплановані його зустрічі з чеськими урядовцями, депутатами парламенту ЧР, представниками неурядових організацій.

Фото Посольства України в Чеській Республіці у Фейсбуці 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-