Голова СКУ: Членство в ЄС крім України вигідно і Польщі

Голова СКУ: Членство в ЄС крім України вигідно і Польщі

Укрінформ
Членство України в ЄС вигідно не лише Україні, але й самому Євросоюзу, а найбільше - Польщі

Про це заявив голова Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій в Українському домі у Варшаві, розповідаючи про свою розмову із заступником глави МЗС Польщі Бартошем Ціхоцьким.

“Я нагадав їм (польській стороні - ред.), що вступ до ЄС корисний не лише Україні, але і ЄС та, передовсім, Польщі. Важливо, щоб кордони Польщі були з європейською країною, а не щоб Україна поверталася в якийсь Євразійський чи Митний союзи”, - наголосив Чолій.

Читайте також: Польща планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю та Україною

За його словами, історичні проблеми треба вирішувати цивілізованими методами і з повагою одного народу до іншого, а “не кулаками і заявами, які тільки розпалюють ворожнечу”.

Як інформувало агентство, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський нещодавно в інтерв'ю тижневику wSieci заявив, що Польща виступатиме  проти вступу України до Європейського Союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання.

“Наше послання дуже ясне: з Бандерою до Європи не увійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо", - сказав Ващиковський.

Читайте також: Ващиковський - українцям: З Бандерою до Європи не увійдете

Згодом заступник глави МЗС Польщі Ціхоцький повідомив, що звинувачення, які з'являються у публічному просторі щодо нібито блокування Варшавою євроінтеграції України, є елементом гібридної війни, яка ведеться проти Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-