Під посольством Італії в Лондоні провели акцію на підтримку Марківа

Під посольством Італії в Лондоні провели акцію на підтримку Марківа

Фото
Укрінформ
4 липня у Лондоні під стінами посольства Італії активісти влаштували акцію на підтримку українського бійця Віталія Марківа.

Про це йдеться на сторінці London Euromaidan у Фейсбуці.

Учасники протесту тримали в руках написи англійською "#FREE UKRAINIAN SOLDIER VITALIY MARKIV", "He was defending his country". Крім того, активісти обклеїли цими закликами будівлю посольства Італії.

З огляду на останнє фото, згодом працівник посольства познімав написи із закликом звільнити українця.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

4 липня в італійському місті Павіа (Італія) відбулося засідання суду в справі Марківа, але суд не розглядав справу по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу. 

Водночас у батальйоні Нацгвардії ім. Кульчицького, де служить Марків, 4 липня поінформували, що судове засідання в Італії перенесено на добу в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом.

Станом на ранок 5 липня у МЗС України ще не отримували інформації про дату і час наступного судового засідання в місті Павіа у справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-