Австралійські українці з'являться на плакатах про боротьбу з нацизмом – В'ятрович

Австралійські українці з'являться на плакатах про боротьбу з нацизмом – В'ятрович

Укрінформ
Інформація про австралійських українців доповнить національний проект про співвітчизників, які в лавах армій Антигітлерівської коаліції боролися з нацизмом. 

Про це власному кореспондентові Укрінформу розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, який перебуває у Канберрі.

«Проект, який ми робили цього року разом із Українським кризовим медіа-центром за участю Адміністрації Президента України, включав низку історій українців, які в лавах армій країн Антигітлерівської коаліції воювали проти нацизму, однак інформації про австралійських українців у нас не було. Тепер колекцію Інституту поповнять дві дуже цікаві публікації, тож імовірно, ми доповнимо наш проект історіями про австралійських українців», - сказав історик.

Він уточнив, що серед книг, які передали до бібліотеки Українського інституту національної пам'яті, - видання професора Австралійського національного університету Єлени Говор «Зірки, що падають, або історія АНЗАКів з України» та праця дослідниці українського походження зі штату Квінсленд Христини Місько «Українці в Австралійських імперських збройних силах».

За словами В'ятровича, у контексті цього проекту особливо цінною є книга Говор, оскільки вона охоплює період двох світових воєн, однак і книга Місько є унікальною.

Український історик високо оцінив творчий та організаційний потенціал української громади Австралії, наголосивши, що вона є впливовою і активною складовою австралійського мультикультурного суспільства.

Проект “Українці в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора” - це серія інформаційних плакатів про 10 історій українців та українок, які воювали в Червоній армії, УПА, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-