В Угорщині розпочалися літні табори для дітей учасників АТО

В Угорщині розпочалися літні табори для дітей учасників АТО

Укрінформ
В угорському містечку Гордонь, що на озері Валенце, розпочали роботу літні табори для дітей учасників АТО та дітей-переселенців з Донбасу.

Про це в рамках прес-конференції на території бази відпочинку заявив держсекретар Міністерства людських ресурсів Міклош Шолтес, передає УГКЦ.

"З 11 червня по 26 серпня цього року планується прийняти 700 дітей як безпосередньо з території Східної України, так і з сімей учасників АТО", - заявив він.

Держсекретар зазначив, що відпочинок українських дітей фінансово забезпечує угорський уряд.

"Наразі вже більше ніж 1500 дітей мали змогу відпочити та оздоровитися на курортах озер Веленце та Балатон в Угорщині", - додав Шолтес.

Крім того, за його словами, цього року Угорщину відвідають також переможці міжнародного соціального проекту "Книга Добра", який організовується за підтримки Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та угорського уряду.

Організацією табору в Угорщині та його змістовним наповненням займається Державне самоврядування українців Угорщини. Духовну опіку для дітей під час відпочинку надає Українська Греко-Католицька Церква в Угорщині.

Відбір та перевезення українських дітей до країни-сусіда здійснює Фонд "Чисті серцем" (м. Івано-Франківськ) та Почесне консульство Угорщини в м. Івано-Франківськ та області на чолі з Василем Вишиванюком у рамках ініціативи "Книга Добра".

Слід відзначити, що за підтримки угорського уряду та Міністерства закордонних справ України вже четвертий рік поспіль в Угорщині відбувається літнє оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, родин переселенців, малозабезпечених сімей та обдарованих дітей з різних регіонів України.

Фото: news.ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-