Гройсман у Хорватії вшанував пам'ять Шевченка і нагородив відзнаками діаспору

Гройсман у Хорватії вшанував пам'ять Шевченка і нагородив відзнаками діаспору

Фото
Укрінформ
Глава Уряду України Володимир Гройсман у Загребі вшанував пам'ять видатного українського поета і письменника Тараса Шевченка та нагородив урядовими відзнаками представників української громади.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи із офіційним візитом у Республіці Хорватія, вшанував пам'ять Тараса Шевченка, поклавши квіти до пам’ятника видатному українському митцю у Загребі", - йдеться у повідомленні.

В.Гройсман також поспілкувався із представниками української діаспори в Хорватії та подякував за їхню діяльність.

"Дякуємо за вашу активність та підтримку у непростий час", - сказав Прем'єр.

Водночас, Глава Уряду нагородив урядовими відзнаками хорватських громадян та представників української громади за вагомий внесок у розвиток хорватсько-українських відносин.

Урядовими відзнаками зокрема було нагороджено:

Почесного Консула України в Хорватії Івицю Пирича, який уже третій рік проводить масштабні гуманітарні акції, завдяки яким на Адріатиці в Хорватії відпочили сотні українських дітей та воїнів АТО. Як офіційний представник Торговельно-промислової палати України в Хорватії Івиця Пирич організував уже три українсько-хорватських бізнес-форуми, в тому числі й сьогоднішній.

Стьєпана Пезо – директора хорватського підприємства Galeb, незмінного учасника організації гуманітарних акцій. Протягом 2015-2017 року у кемпінгу Galeb безкоштовно відпочили 350 учасників АТО та близько 800 дітей з родин біженців з окупованих регіонів Донбасу та з родин учасників АТО.

Віктора Филима – представника української меншини у Міській раді міста Загреба та активного організатора й учасника усіх громадських заходів українців Загреба. Протягом трьох років забезпечує у Загребі харчуванням українські групи, які в рамках гуманітарних акцій прямують на відпочинок та повертаються з Адріатики додому.

Ірину Матієвич - голову організації "Українсько-хорватської дружби" в місті Липик. Забезпечує харчування та ночівлі українських дітей у м. Липик на шляху до моря та при поверненні додому. У тому числі її зусиллями в Липику встановлено пам’ятник Іванові Франкові.

Зорана Комара – професора військової психології.  Із вересня 2016 по лютий 2017 року провів у містах Київ, Львів, Одеса, Харків, Миколаїв курс лекцій для 562 українських військовослужбовців на тему "Психічна та психологічна стійкість воїна". У 2015 та 2016 роках у Загребі брав участь у тренінгах українських психологів і психіатрів з подолання посттравматичного синдрому в учасників бойових дій.  

Тетяну Фудерер – завідувача кафедри україністики Загребського університету, автора низки наукових публікацій про Україну та українську мову. Активно сприяє розвиткові наукового співробітництва між нашими двома країнами.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-